Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом заворушень і штурму райвідділу міліції в селищі Врадіївка Миколаївської області.

Про це повідомив заступник начальника управління по зв'язках з громадськістю МВС України Іван Бабаєв.

«Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) та ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України», - сказав він, повідомляє «Укрінформ».

Бабаєв додав, що досудове розслідування проводить ГУ МВС у Миколаївській області, але під контролем Головного слідчого управління МВС України.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист були затримані 28 червня за підозрою в скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. Ще один міліціонер Євген Дрижак, на якого вказувала жертва, залишався на волі.

У зв'язку з цим вночі 1 червня в смт Врадіївка більше тисячі місцевих жителів почали штурм райвідділу міліції, вважаючи, що ще одного учасника злочину, міліціонера, безпідставно залишили на волі. Люди намагалися силою потрапити в будівлю райвідділу міліції, застосувавши сльозогінний газ. За попередніми даними, в ході сутичок постраждали кілька людей, яких відправили до лікарні.
Сьогодні стало відомо, що Дрижака заарештували до 15 серпня.

Президент України Віктор Янукович узяв розслідування справи під особистий контроль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298