У поштовому сортувальному центрі в Греції загорівся лист з бомбою, призначений колишньому начальнику грецької поліції.

Займання сталося, коли посилка впала на підлогу, пише грецький портал «Тема». Відразу спрацювала пожежна сигналізація. Поліція, яка прибула на місце події, нейтралізувала вибуховий пристрій.

Який саме тип вибухівки використовувався, ще не відомо. Поліція продовжує огляд місця події, тому що побоюється, що лист міг бути не один.

За даними правоохоронних органів, лист був відправлений радикалами з італійської «Неформальної федерації анархістів» (FAI).

У поліції повідомили, що аналогічний пристрій у 2011 році було надіслано грецькому міністрові юстиції Харісу Кастанідісу. Таким чином FAI хотіла висловити підтримку грецьким анархістам, які надсилали європейським чиновникам, а також до посольств бомби в конвертах, пише «Lenta.ru».

«Неформальна федерація анархістів» часто бере на себе відповідальність за відправку політикам, чиновникам і бізнесменам листів з бомбами. Крім того, її активісти були причетні до нападу на Роберто Адінольфі (Roberto Adinolfi), главу італійської компанії Ansaldo Nucleare. У 2012 році в Генуї він був поранений у коліно пострілом з пістолета.

Між грецькими та італійськими анархістами склалися досить тісні зв'язки. Італійське «Відділення» «Ольга» «Неформальної федерації анархістів» отримало свою назву, як вважається, на честь грецької анархістки Ольги Ікономіду (Olga Economidou). Ця активістка станом на весну 2012 року відбувала термін у Греції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140