Україна налаштована на виконання всіх пунктів Плану дій щодо підписання Угоди про асоціацію під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» у листопаді поточного року, заявляє Президент України Віктор Янукович, як повідомляє прес-служба Глави держави.

«Ми з надією дивимося на майбутній саміт, який відбудеться у листопаді цього року. Ми налаштовані на те, щоб виконати всі вимоги, які є до України», - сказав Янукович на спільній прес-конференції президентів після завершення засідання «Вишеградської четвірки» і України в місті Вісла.

На переконання Президента, переважна більшість євроінтеграційних законів будуть прийняті вже на цьому пленарному тижні.

«Ми добре розуміємо, що той порядок денний, який Україна затвердила спільно з Європейською комісією, має бути виконаний до листопада. Переважну більшість законів буде прийнято на цьому тижні», - сказав Глава держави.

Разом з тим він зазначив, що окремі закони потребують експертної оцінки, в тому числі з боку Венеціанської комісії. Зокрема, за словами Януковича, це стосується закону про прокуратуру. Ці закони можуть бути прийняті на початку наступної сесії парламенту у вересні.

Глава держави також відмітив важливість для України сприяння «Вишеградської четвірки» у реалізації євроінтеграційних прагнень.

У свою чергу президент Польщі Броніслав Коморовський зазначив, що під час саміту Янукович розповів про хід виконання Україною зобов'язань у контексті підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

«Ми із задоволенням прийняли інформацію про те, що всі закони будуть направлені в парламент і Україна прийме всі ці закони», - сказав він. За словами Коморовського, найбільш важливий закон - про реформування прокуратури.

Президент Польщі також повідомив, що під час засідання йшлося про екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко. «Від імені всіх президентів «Вишеградської четвірки» я із задоволенням можу сказати про те, що Янукович веде пошук шляхів, як вирішити цю проблему - відповідно до українського законодавства, чи шляхом внесення змін до законодавства», - сказав Коморовський.

Як раніше повідомляв ForUm, країни «Вишеградської четвірки» рішуче підтримують Україну на шляху її євроінтеграції та заохочують державу прибрати бар'єри на цьому шляху.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

346