Країни Вишеградської четвірки рішуче підтримують Україну на шляху її євроінтеграції та заохочують державу прибрати бар'єри на цьому шляху.

Про це у Віслі на саміті Вишеградської групи заявив президент Польщі Броніслав Коморовський.

«Надзвичайно важливо для нас, що Україна мала б успіх на Вільнюському саміті. Ми заохочуємо Україну докласти всіх зусиль, щоб прибрати бар'єри на цьому шляху, і будемо заохочувати країни ЄС, щоб вони підтримали Україну на цьому шляху», - сказав він, повідомляє «Укрінформ».

У цьому Коморовського підтримали і президенти Угорщини, Словаччини та Чехії. Зокрема, президент Чехії зазначив, що у жовтні напередодні саміту буде в Україні з візитом, і висловив надію, що «візит стане малою часткою додавання до процесу інтеграції України в ЄС».

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович бере участь у другому пленарному засіданні глав держав «Вишеградської четвірки» і України, яке проходить в м. Вісла в Польщі.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Україна виконає всі необхідні умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

417