Міністр транспорту України Володимир Козак визнав факт спекуляції із залізничними квитками, передає кореспондент ForUm'у.

«Я дуже уважно читаю інформацію, яку подають ЗМІ. І з усіма наріканнями, що звучать на нашу адресу, щодо спекуляцій з квитками, в яких замішані не тільки касири, а й також провідники, я згоден», - акцентував він.

Профільний міністр підкреслив, що близько 25 тис. залізничників працюють з пасажирами. З цієї кількості близько 20 тисяч - провідники і бригадири поїздів. «Загалом, цей колектив справляється з поставленим завданням і більшість професійно ставиться до виконання своїх обов'язків, але є окремі особистості, які вносять «ложку дьогтю в бочку меду», - поскаржився він.

Згідно з чинним законодавством, спекуляція з квитками не тягне за собою кримінальну відповідальність і накладення великих штрафних санкцій. «Єдине, що ми можемо застосувати проти таких людей, це штраф за торгівлю в невстановленому місці. Це штраф у розмірі 30 грн», - підкреслив Козак.

За словами міністра, сьогодні робляться спроби контролю роботи касирів за допомогою технічних засобів. Зокрема, біля залізничних кас встановлені відеокамери, впроваджена система контролю повернення квитків. «У результаті таких випадків, коли проводили безквиткових пасажирів та пасажирів з квитками на інші імена, більше 100 людей були звільнені», - підсумував Козак.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177