Реформування Державного агентства автомобільних доріг «Укравтодор» планується завершити до кінця 2013 року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр інфраструктури Володимир Козак.

«Реформування «Укравтодору» може бути проведено лише після прийняття законів. Закони Кабміном затверджені і направлені до Верховної Ради. Ми плануємо, що передача доріг згідно з цими законами місцевим органам влади завершиться до кінця року. З 1 січня ми почнемо працювати в нових умовах», - зазначив він.

Міністр нагадав, що згідно з пропозицією Кабміну, дороги України планується розділити на загальнодержавні та міські. «У зв'язку з цим фінансування здійснюватиметься відповідно до розподілу доріг за їх функціями. Це європейський досвід, який дозволить концентрувати більше коштів на місцях, адже керівники областей краще знають, куди в першу чергу потрібно направляти гроші, на яку дорогу», - підкреслив Козак.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні розроблено проект закону щодо розподілу функцій з управління автомобільними дорогами загального користування між Мінінфраструктури, «Укравтодором», Укртрансінспекцією та місцевими органами виконавчої влади.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242