Президент Литви Далія Грібаускайте вважає, що ЄС має підписати Угоду про асоціацію з Україною на Вільнюському саміті «Східного партнерства», запланованому на 28-29 листопада цього року. Як повідомляє інтернет-сайт президента Литви, про це вона заявила в оприлюдненому сьогодні інтерв'ю Financial Times.

«Справа Тимошенко стала символом ситуації з правами людини в Україні, якості юридичних реформ, якості демократії, вибіркового правосуддя - всі ці речі зараз концентруються в одному імені», - сказала Грібаускайте.

«Європа потребує стратегічного схвалення рішення, яке не буде поставлене під загрозу однією або двома людьми, навіть якщо ці люди стали символами», - сказала президент Литви, яка головує в ЄС з 1 липня цього року, повідомляє «УНІАН».

Британська газета зазначає, що Литва зараз активно намагається переконати партнерів по ЄС у необхідності підписати Угоду про асоціацію з Києвом.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Україна виконає всі необхідні умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201