Бразилія хоче направляти в Україну студентів для навчання у сферах високих технологій. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара після зустрічі з міністром закордонних справ Бразилії Антоніо Патріоти.

«Важливою темою переговорів було наше співробітництво у сфері освіти. Мій бразильський колега підтвердив, що у Бразилії є великий інтерес з підготовки кадрів у сферах високих технологій. Зокрема, в запропонованій бразильським урядом програмі «Наука без кордонів» в цьому контексті є позитивні приклади навчання бразильських студентів в Україні за аерокосмічними напрямами», - сказав він, додавши, що студенти, які навчалися в Україні, досить добре працевлаштовуються в аерокосмічній галузі у Бразилії.

Також Кожара підкреслив, що у ході переговорів було констатовано надзвичайну близькість позицій з багатьох питань двосторонньої співпраці, а також взаємодії двох країн у рамках міжнародних організацій.

«Україна і Бразилія позитивно оцінюють розвиток відносин у торговельно-економічній сфері. Ми вважаємо, що існує величезна перспективи їхнього розширення. Тому що ми сьогодні перебуваємо на порозі затвердження додаткових стратегічних рішень між нашими державами», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна твердо налаштована продовжувати виконання українсько-бразильського проекту «Циклон-4-Алкантара».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156