Президент Єгипту Мухаммед Мурсі заявив, що залишиться на своїй посаді відповідно до конституції країни, незважаючи на заклики опозиції піти у відставку.

«Я не можу вчинити інакше, народ мене обрав, я маю намір дотримуватися законності і готовий і надалі нести відповідальність», - заявив Мурсі у телезверненні до нації, яке транслювалося по державних телеканалах, повідомляє РІА «Новости».

Він підкреслив, що тільки дотримання конституції, за яку проголосувала більшість єгиптян, допоможе Єгипту уникнути кровопролиття і насильства. У головних проблемах Єгипту він звинуватив прихильників режиму президента Хосні Мубарака, які, за його словами, займаються саботажем, щоб компрометувати нову законно обрану владу.

Ситуація на внутрішньополітичній арені Єгипту загострилася 30 червня після початку масових акцій протесту проти правління президента-ісламіста Мурсі, який перебуває при владі лише рік. Конституція передбачає, що президент обирається на чотири роки.

Як повідомляв ForUm, вена слідок сутички прихильників президента Єгипту Мохаммеда Мурсі з силами безпеки в районі Каїрського університету в ніч на середу загинули 16 людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

301