Президент України Віктор Янукович бере участь у другому пленарному засіданні глав держав «Вишеградської четвірки» і України. Засідання проходить у резиденції президента Республіки Польща Броніслава Коморовського у м.Вісла, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.


 
Саміт глав держав «Вишеградської четвірки» (Вишеградської групи) - Польщі, Словаччини, Угорщини та Чехії - в польському місті Вісла проходить 2-3 липня 2013 року в рамках завершення польського головування в цьому об'єднанні. Четверте головування Польщі у Вишеградській групі пройшло під гаслом «Інтеграція і єдність» і тривало з 1 липня 2012 по 30 червня 2013 року.

Захід у Віслі може стати логічним продовженням попередніх зустрічей у форматі «В-4+» - зустрічей глав урядів країн «Вишеградської четвірки» з президентом Франції Франсуа Олландом і федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель (6 березня 2013 року), а також з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе (16 червня 2013 року). Особливістю цієї зустрічі є запрошення взяти у ній участь Президента України.

Ключова тема зустрічі у Віслі - «Об'єднання Центральної Європи у сфері інфраструктури та людського виміру». Очікується, що під час саміту президент Польщі зробить оцінку результатів головування Польщі у «Вишеградській четвірці». У свою чергу, президент Угорщини Янош Адер має оголосити пріоритети наступного головування своєї країни у цьому регіональному об'єднанні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197