Прокуратура Центрального району Миколаєва готує апеляцію на вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього Миколаївського міського голови Олександра Бердникова у розкраданні іноземних інвестицій. Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

«Державне обвинувачення не погодилося з вироком суду і вважає, що в ході розслідування кримінального провадження зібрано достатньо свідчень про вину підсудного. Прокуратура просила суд призначити покарання Бердникову у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на підприємствах усіх форм власності строком на 3 роки, з конфіскацією коштів або іншого майна, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією ½ майна», - повідомила прокурор Наталія Синєглазова.

Справа була порушена за ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата або заволодіння майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.209 ( легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великому розмірі), ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Колишнього мера міста Миколаєва Олександра Бердникова визнали винним у розкраданні іноземних інвестицій в особливо великих розмірах. Йому дали п'ять років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на два роки. Протягом цього терміну чиновник не має права виїжджати на постійне місце проживання за кордон, а також займати керівні посади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159