Апеляційний суд Києва переніс на 23 липня сьогоднішнє судове засідання у справі про розгляд скарги на вирок Дмитру та Сергію Павличенкам, засудженим за вбивство судді Шевченківського районного суду столиці Сергія Зубкова.

На початку судового засідання секретар суду повідомила, що відкладення засідання пов'язане з хворобою одного із суддів - членів судової колегії, повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, суддя Шевченківського районного суду Києва Зубков був убитий 21 березня 2011 року в під'їзді свого будинку в Києві. Голосіївський райсуд Києва 2 жовтня 2012 року засудив Дмитра Павличенка до довічного ув'язнення, а його сина Сергія Павличенка - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді.

14 січня 2013 року Апеляційний суд Києва вирішив провести часткове судове слідство в рамках розгляду скарги на вирок Павличенкам. У своїй скарзі на вирок Павличенки просять генерального прокурора Віктора Пшонку порушити кримінальну справу стосовно слідчого столичної прокуратури, який, за їхніми твердженням, сфальсифікував матеріали допиту одного із основних свідків.

Разом з тим Павличенко в Апеляційному суді 31 січня заявив, що зізнався в убивстві судді Зубкова під тиском слідства - явку з повинною з нього вибили електрострумом. Павличенко-молодший стверджує, що міліціонери самі говорили йому, що говорити під час допиту і слідчого експерименту.

По всій Україні відбулися акції на підтримку батька і сина Павличенків. Громадськість переконана, що вони не причетні до вбивства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227