Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству соціальної політики та Пенсійному фонду організувати інформування пенсіонерів про зміни у порядку нарахування пенсій.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході засідання Кабінету Міністрів.

Глава уряду нагадав, що 1 липня в країні набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законів України» щодо нарахування та індексації пенсій.

«Так, нове законодавство передбачає нарахування зарплати за неповний місяць страхового стажу для фізосіб-підприємців, врахування заробітку за період отримання допомоги по безробіттю, включення до страхового стажу періоду перебування у відпустці по вагітності та пологах. Пенсії у зв'язку з втратою годувальника будуть виплачуватися також у період між завершенням навчання в одному навчальному закладі і вступом в інший», - уточнив Азаров.

Прем'єр підкреслив, що набирає чинності змінений механізм щорічного перерахунку пенсій з 1 березня кожного року.

Азаров також зазначив, що перерахунку підлягають фактично всі пенсії.

«При цьому зарплата, з якої нарахована пенсія, підвищуватиметься на коефіцієнт, що відповідає не менше 20% зростання середньої зарплати або доходу в Україні, з якої виплачені страхові внески. Кожному пенсіонеру гарантоване підвищення зарплати, з якої призначається пенсія, на коефіцієнт не менше зростання інфляції за минулий рік», - сказав прем'єр-міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

651