Народний депутат Володимир Купчак пропонує віднести місто Бурштин на Івано-Франківщині до категорії міст обласного значення. Відповідну постанову він вже зареєстрував у Верховній Раді України.

Як зазначає Володимир Купчак, Бурштин, який зараз належить до Галицького району, має 500-річну історію. До того ж він був районним центром у 1944-1962 роках, проте втратив цей статус.

Бурштин сьогодні - це, перш за все, промисловий центр, неподалік від якого працює найбільша на Прикарпатті ТЕС, що забезпечує електроенергією навіть частину Європи. Всього в місті проживає більше 15 тис. жителів.

«Бурштин - це дуже зелене, квітуче і мальовниче місто. Унікальне місцезнаходження, неповторні пейзажі і доброзичливі люди - все це робить його прекрасним місцем для відпочинку та туристичних прогулянок», - зазначив Купчак.

Народний депутат переконаний, що надання Бурштину нового статусу дозволить збільшити надходження до міського бюджету, створити нові робочі місця, а значить, забезпечить фінансову та економічну незалежність і поліпшить інвестиційний клімат.

«Упевнений, що все це буде сприяти розвитку не тільки основних галузей виробництва в місті, але і дасть новий поштовх для розвитку туризму на Івано-Франківщині», - підкреслює Купчак.

Він сподівається, що парламент підтримає його ініціативу. Тим більше, що відповідне рішення прийняла міська громада і Бурштинська міська рада. До того ж підтримали його Івано-Франківська обласна рада та обласна держадміністрація.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226