Стосовно лікарів, які не надали медичну допомогу хворому на відкриту форму туберкульозу, розпочате кримінальне провадження, повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Згідно з повідомленням, факт мав місце на території Кіровоградської обласної протитуберкульозної лікарні. Чоловік, хворий на відкриту форму туберкульозу, пролежав на території медзакладу кілька днів. Незважаючи на це, жодних заходів допомоги медичний персонал не вжив і навіть не оглянув пацієнта.

«Хворий, який перебував на межі смерті, не був госпіталізований, оскільки головний лікар протитуберкульозної лікарні вимагав від чоловіка офіційного направлення на лікування від іншого медичного закладу, - сказав перший заступник прокурора області Сергій Жолонко. - Порушення основних принципів охорони здоров'я призвело до смерті людини».

За фактом ненадання допомоги хворому медичним працівником відкрите кримінальне провадження.

Призначено низку експертиз, зокрема судово-медична, яка повинна встановити причинно-наслідковий зв'язок між смертю хворого і ненаданням йому медичної допомоги.

Крім того, співробітники прокуратури у порядку нагляду проводять перевірку в даному лікувальному закладі на предмет дотримання законодавства про охорону здоров'я.

Розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262