Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України, які перебувають в Арабській Республіці Єгипет, зокрема, у Каїрі, не відвідувати центральну площу Тахрір і прилеглий до неї район Гарден-сіті, територію навколо Президентського палацу (р-н Геліополіс) і Конституційного суду (набережна р-ну Мааді).

За інформацією прес-служби зовнішньополітичного відомства, це пов'язано із загостренням ситуації безпеки у найближчі дні та проведенням багатотисячних акцій протесту.

«Громадянам України, які зараз відпочивають в курортних містах на узбережжі Червоного моря, щоб уникнути загрози безпеці рекомендується проводити відпочинок на території готелю і утриматися від неорганізованих поїздок до міста та за його межі», - підкреслили у МЗС.

Крім того, всім громадянам, які перебувають на території Єгипту, рекомендується утримуватися від відвідування місць великого скупчення людей, не здійснювати несанкціоновану фото- і відеозйомку, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших заходах, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні перебування. Не рекомендовано вступати у суперечки з місцевим населенням з питань, які стосуються політичної ситуації в Єгипті.

У Міністерстві нагадали, що у Посольстві України в Арабській Республіці Єгипет працює цілодобовий телефон (+201000039648), за яким можна зв'язатися у разі надзвичайної ситуації.

Як повідомляв ForUm, внаслідок сутички прихильників президента Єгипту Мохаммеда Мурсі з силами безпеки в районі Каїрського університету в ніч на середу загинули 16 людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309