Керівники Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України мають до кінця тижня відзвітувати про результати службових розслідувань щодо подій, які мали місце у Миколаївській області. Про це генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив під час наради з керівництвом МВС та СБУ, повідомляє прес-служба ГПУ.

«Окремо я вимагаю пояснень від ваших керівників структурних підрозділів, чому інформація про цей злочин щодо 29-річної дівчини не була в повному обсязі доведена до вашого відома, до відома керівництва прокуратури області відразу після того, як дані про нього вносилися в ЄРДР. Крім того, об'єктивного з'ясування потребує і той факт, що у спецповідомленні спочатку були відсутні згадки про зґвалтування дівчини. У разі, якщо це халатність чи умисні дії когось із ваших підлеглих, то за це повинна настати і відповідальність», - сказав Пшонка.

Крім того, за його словами, слідчі органи Миколаївської області отримали вказівку щодо активізації слідства у кримінальних процесах минулих років про загибель дівчат, які розслідуються у Врадіївському районі.

Генеральний прокурор зазначив, що надмірна політизація подій у Миколаївській області не сприятиме вирішенню проблеми. «Тільки слідчим шляхом, процесуальними рішеннями і вироками судів ми зобов'язані поставити крапку у вирішенні цієї ситуації», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонера і таксиста затримали 28 червня за підозрою в скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. У причетності до злочину підозрюється ще один міліціонер.

Нагадаємо, вчора у смт Врадіївка більше тисячі місцевих жителів почали штурм райвідділу міліції, які вважають, що ще одного учасника злочину, міліціонера, безпідставно залишили на волі. Люди намагалися силою потрапити у будівлю райвідділу міліції, застосувавши сльозогінний газ.

За попередніми даними, у ході сутички постраждали кілька людей, яких відправили до лікарні.

Наказом міністра внутрішніх справ від займаної посади усунений начальник МВС у Миколаївській області Валентин Парсенюк.

Крім того, генеральний прокурор Віктор Пшонка за неналежне виконання своїх функціональних обов'язків у сфері забезпечення нагляду за законністю при проведенні слідства органами внутрішніх справ звільнив прокурора Врадіївського району Миколаївської області Сергія Мочалка.

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Микола Круглов попросив Міністерство внутрішніх справ звільнити начальника Врадіївського райвідділу міліції та провести переатестацію всіх співробітників районного відділу.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко підписав указ про звільнення начальника Врадіївського райвідділу міліції.

Прокуратура Миколаївської області затримала капітана Врадіївського райвідділу міліції Євгена Дрижака, на якого 29-річна жителька Врадіївки вказує як на свого ґвалтівника.

Президент України Віктор Янукович вимагає від правоохоронних органів термінового розслідування зґвалтування 29-річної Ірини Крашкової.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

354