Для впровадження та підтримки діяльності електронної системи містобудівного кадастру із місцевого бюджету Києва було виділено 77 млн ​​ грн на 3 роки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу повідомив заступник директора столичного департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш.

«Поки що фінансування відбувається з відставанням за обмежених можливостей бюджету. Зокрема, місто Київ поки витратило на дану систему лише 350 тисяч гривень», - сказав він.

За його словами, ця система почала працювати у відкритому доступі з 1 липня у вигляді геоінформаційного порталу. Робота над створенням системи тривала більше півроку, і на сьогодні триває робота щодо її удосконалення.

«Я думаю, ще необхідно 2-3 роки для того, щоб дана система запрацювала на повну потужність. У першу чергу, на порталі ми повинні заповнити всю суспільно значиму інформацію», - зазначив Вавриш.

Він також додав, що портал дозволить отримати будь-яку інформацію у відкритому доступі. Це стосується інформації про зелені зони, пам'ятки архітектури, житлові будинки, освітні установи і т.п.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173