Верховна Рада у першому читанні ухвалила проект Закону «Про внесення змін до статті 18 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми». За такі зміни проголосували 364 народних депутати, передає кореспондент ForUm'у.

Зазначеним проектом закону пропонується вдосконалити систему державної підтримки дітей-інвалідів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку чи піклування, шляхом встановлення розміру державної допомоги на зазначених дітей-сиріт на рівні двох прожиткових мінімумів незалежно від отриманої державної соціальної допомоги як дитини-інваліда.

В даний час, відповідно до Закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку чи піклування, передбачено виплату державної допомоги в розмірі двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку. Разом з тим через недосконалість законодавства зазначена виплата зменшується на розмір соціальної допомоги, що виплачується на дитину-інваліда.

Прийняття зазначеного законопроекту сприятиме підвищенню соціального захисту та матеріального становища дітей-інвалідів та інвалідів дитинства із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку чи піклування.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 липня Президент України Віктор Янукович звернувся до Верховної Ради з проханням розглянути як невідкладний проект Закону «Про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

408