Для виконання зобов'язань щодо транзиту в українських ПСГ до початку осінньо-зимового сезону має бути більше 19 млрд куб. м газу, заявляють у ВАТ «Газпром».

Як повідомляє управління інформації компанії, у центральному офісі «Газпрому» відбулася робоча зустріч голови правління Олексія Міллера і віце-прем'єр-міністра України Юрія Бойка.
«Сторони обговорили хід закачування «Нафтогазом України» природного газу у підземні сховища (ПСГ). Було зазначено, що для виконання українською компанією зобов'язань щодо безперебійного транзиту російського газу до Європи у ПСГ України до початку осінньо-зимового сезону повинно бути більше 19 млрд куб. м газу», - йдеться в повідомленні.

На зустрічі також йшлося про те, що додатковим фінансовим ресурсом для закачування «Нафтогазом України» газу у ПСГ став авансовий платіж «Газпрому» за транзит газу в розмірі 1 млрд дол, рішення про надання якого було прийняте 26 червня п.р.

Як повідомляв ForUm, 28 червня Міллер заявив, що «Газпром» ніколи не буде закачувати газ у підземні газові сховища України.

26 червня у Москві відбулася зустріч Міллера і голови НАК «Нафтогаз України» Євгена Бакуліна, на якій було вирішено, що «Газпром» надасть НАК «Нафтогаз України» авансовий платіж у розмірі 1 млрд доларів за транзит газу для його закачування в підземні сховища.

Україна до початку опалювального сезону планує закачати в підземні газові сховища не менше 14-16 млрд кубометрів газу.
Наприкінці квітня 2013 року Кабінет Міністрів України затвердив прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу в Україну на 2013 рік з обсягом імпорту 27,3 млрд куб.м.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324