На виконання доручення прем'єр-міністра України Миколи Азарова Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства направило в обласні державні адміністрації листи з вимогою забезпечити перевірку економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги, які були підвищені органами місцевого самоврядування в 2013 році. Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Він додав, що місцеві адміністрації повинні проаналізувати відповідні рішення органів місцевого самоврядування та вжити відповідно до закону заходів щодо скасування рішень, якими встановлено економічно необґрунтовані тарифи.

«Ще раз підкреслюю, що підстав для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в країні немає. Органи місцевого самоврядування повинні працювати для своєї громади і направляти свої дії на розвиток території, на залучення інвестицій, у тому числі і в житлово-комунальну галузь. Це дозволить здійснити технічне переоснащення підприємств галузі, забезпечить економію енергоресурсів та коштів. Так робить справжній господар. А той, хто здатний перекладати проблеми на суспільство, явно не на своєму місці», - сказав Темник.

Він також зазначив, що облдержадміністрації повинні поінформувати Мінрегіон про результати проведеної роботи до 5 липня.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ спростовує інформацію, опубліковану у ЗМІ про нібито необхідність підвищення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231