Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко підписав указ про звільнення начальника Врадіївського райвідділу міліції. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він повідомив, виступаючи у Верховній Раді.

«Начальника УМВС в області Парсенюка відсторонили від виконання обов'язків. Щодо начальника міліції Врадіївського райвідділу Синицького прийнято рішення про його звільнення з органів внутрішніх справ. Я сьогодні підписав відповідний указ», - сказав Захарченко.

За його словами, в.о. начальника УМВС Миколаївської області призначили одного із керівників Міністерства.

«Прокуратура прийняла рішення про звільнення також прокурора району», - зазначив він.

Також, за його інформацією, зараз на місці події працює група МВС на чолі з начальником штабу МВС.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист затримали 28 червня за підозрою в скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. У причетності до злочину підозрюється ще один міліціонер.

Нагадаємо, вчора у смт Врадіївка більше тисячі місцевих жителів почали штурм райвідділу міліції. Вони вважають, що ще одного учасника злочину, міліціонера, безпідставно залишили на волі. Люди намагалися силою потрапити в будівлю райвідділу міліції, застосувавши сльозогінний газ.

За попередніми даними, в ході сутички постраждали кілька людей, яких відправили до лікарні.

Прокуратура, у свою чергу, обіцяє об’єктивність у справі про зґвалтування за участю міліціонерів.

Наказом міністра внутрішніх справ від займаної посади усунений начальник МВС у Миколаївській області Валентин Парсенюк.

Крім того, генеральний прокурор Віктор Пшонка за неналежне виконання своїх функціональних обов'язків у сфері забезпечення нагляду за законністю при проведенні слідства органами внутрішніх справ звільнив прокурора Врадіївського району Миколаївської області Сергія Мочалка.

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Микола Круглов попросив Міністерство внутрішніх справ звільнити начальника Врадіївського райвідділу міліції та провести переатестацію всіх співробітників районного відділу.

Президент України Віктор Янукович вимагає від правоохоронних органів термінового розслідування зґвалтування 29-річної Ірини Крашкової.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251