У Якутії розбився вертоліт Мі-8, на борту якого знаходилися 28 осіб, у тому числі жінки та 11 дітей. В авіакатастрофі загинули 23 людини.

Про це повідомив заступник голови уряду республіки Саха (Якутія) Анатолій Скрибікін.

«Під час аварії вертольота Мі-8 в Якутії загинули 23 людини. Живими залишилися три члени екіпажу і жінка з дитиною. Всього на борту було 28 осіб, у тому числі 11 дітей», - наголошується в повідомленні.

Разом з тим, за даними Міждержавного авіаційного комітету, внаслідок катастрофи вертольота Мі-8 в Якутії, за попередніми даними, загинуло 19 осіб.

У той же час МНС Росії заявляє, що дані про загиблих і постраждалих не мають ніякого офіційного підтвердження, передає «ИТАР-ТАСС».

Згідно з російськими ЗМІ, вертоліт перелетів через перевал, потрапив під потужний повітряний потік, зачепив гвинтом сопку і вдарився об землю. Після цього сталася пожежа.

Через погану погоду пошуки на місці катастрофи вертольота були припинені. За даними Росгідромету, погодні умови в районі аварії будуть несприятливими ще добу. Всього у пошуково-рятувальних роботах задіяні 150 чоловік і 7 повітряних суден. Глава МНС Володимир Пучков зажадав сформувати потужне наземне угрупування для проведення пошуково-рятувальної операції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

379