Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Микола Круглов просить Міністерство внутрішніх справ звільнити начальника Врадіївського райвідділу міліції та провести переатестацію всіх співробітників районного відділу.

Як повідомляє прес-служба обладміністрації, з такою вимогою Круглов звернувся до комісії Центрального апарату МВС України, яка працює на місці подій.

Крім того, наголошується в повідомленні, сьогодні відбулася телефонна розмова Круглова з Президентом України Віктором Януковичем, під час якої керівник області поінформував Главу держави про надзвичайну ситуацію, що склалася у Врадіївському районі, а також про заходи, які вживаються місцевими органами влади та правоохоронними органами з метою її негайного та об'єктивного врегулювання у правовому полі.

В даний час голова облдержадміністрації безпосередньо перебуває у Врадіївському районі з метою особистого з'ясування всіх обставин справи. Також там перебуває прокурор області.

За дорученням Круглова, потерпілу відвідала у лікарні начальник управління охорони здоров'я ОДА Світлана Хотіна, яка безпосередньо поспілкувалася з потерпілою та її рідними. У ході спілкування з лікарями обговорювався стан здоров'я, забезпеченість необхідними медичними препаратами для ефективного лікування.

«Все необхідне лікування та медичні препарати представлені в повному обсязі та забезпечуватимуться органами влади і надалі», - зазначили в ОДА.

Ситуація в районі перебуває під постійним особистим контролем Круглова.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист затримані за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. У причетності до злочину підозрюється ще один міліціонер.

Вчора у смт Врадіївка більше тисячі місцевих жителів почали штурм райвідділу міліції, вважаючи, що ще одного учасника злочину, міліціонера, безпідставно залишили на волі. Люди намагалися силою потрапити у будівлю райвідділу міліції, застосувавши сльозогінний газ.

Наказом міністра внутрішніх справ від займаних посад відсторонені начальник МВС у Миколаївській області Валентин Парсенюк і керівник Врадіївського райвідділу міліції.

Крім того, генеральний прокурор Віктор Пшонка за неналежне виконання своїх функціональних обов'язків у сфері забезпечення нагляду за законністю при проведенні слідства органами внутрішніх справ звільнив прокурора Врадіївського району Миколаївської області Сергія Мочалка.

Президент України Віктор Янукович вимагає від правоохоронних органів термінового розслідування згвалтування 29-річної Ірини Крашкової.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232