З початком літнього сезону в Україні почастішали випадки захворювання на гострі кишкові інфекції. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Кравчук.

«Протягом квітня-червня в Україні було зареєстровано 14 спалахів гострих кишкових інфекцій, внаслідок яких постраждала 221 людина, у тому числі 101 дитина», - зазначив він.

За словами фахівця, у червні в Україні було зареєстровано 7 спалахів гострих кишкових інфекцій, у тому числі у двох дошкільних навчальних закладах.

Кравчук підкреслив, що з метою ліквідації спалахів Державної санітарно-епідеміологічною службою було проведено комплекс протиепідеміологічних заходів. «Встановлено, що головними збудниками спалахів була сальмонела ентерідіс і ротавіруси», - заявив він.

Експерт підкреслив, що причинами виникнень спалахів було недотримання суб'єктами господарювання санітарних норм.

Нагадаємо, з 20 по 25 червня 2013 року серед вихованців дитячого садка №104 Корабельного району м.Миколаєва зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. Захворіли п'ятеро дітей ясельної та одна дитина середньої груп.

18-19 червня у столичному дитсадку №455 отруїлися 40 вихованців дитсадка і один співробітник установи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212