Україна сподівається на підписання Угоди про асоціацію з ЄС під час головування Литви у Європейському Союзі.

«Україна вітає початок з 1 липня цього року першого в історії Литви піврічного головування у Раді Євросоюзу, яке вперше об'єднає 28 країн-членів ЄС», - йдеться у заяві МЗС України з нагоди головування Литви у ЄС, опублікованому на офіційному сайті зовнішньополітичного відомства.

Згідно із заявою, Україна розраховує на посилення тісної взаємодії з Литвою щодо актуальних питань відносин між Україною та ЄС, зокрема, у таких ключових сферах, як зміцнення енергетичної безпеки, розвиток трансєвропейської транспортної мережі, співпраця в галузі юстиції, свободи та безпеки.

«Особливі надії покладаємо на підписання Угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті «Східного партнерства» у листопаді цього року. Розраховуємо, що спільними зусиллями ми зможемо зробити історичний внесок у розвиток сильної, безпечної і процвітаючої Європи, а також почати якісно новий етап у відносинах між Україною та ЄС», - підкреслили у МЗС.

Нагадаємо, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307