На Миколаївщині внаслідок ускладнення погодних умов, пов'язаних з інтенсивними опадами, за добу випала півторамісячна норма опадів. Як повідомляє ДСНС області, рятувальники ліквідували наслідки негоди і врятували 86-річну пенсіонерку.

Зокрема, через негоду були відключені від електропостачання 17 фідерів, 225 трансформаторних підстанцій, 15 населених пунктів, сталося підтоплення поверхневими стоками 39 житлових будинків, 60 присадибних ділянок, об'єктів інфраструктури, зафіксовано 13 випадків падіння дерев на проїжджу частину.

У Миколаєві на перехресті внаслідок падіння дерева на проїжджу частину було пошкоджено автомобіль ВАЗ-2102, електромережу світлофорного обладнання та обмежено проїзд автотранспорту. Внаслідок негоди в м. Очакові сталося підтоплення поверхневими стоками житлових будинків та присадибних ділянок. Подібна ситуація склалася і в м. Вознесенськ.


 
Внаслідок негоди постраждали також Вознесенський і Снігурівський райони. Сталося підтоплення поверхневими стоками 14 присадибних ділянок і 6 житлових будинків у смт Доманівка.

У с. Олександрівка Доманівського району внаслідок переповнення поверхневими стоками русла р. Чічіклея сталося підтоплення 23 житлових будинків. Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій врятували з підтопленого будинку 86-річну місцеву мешканку, від надання медичної допомоги старенька відмовилася. У с. Садове Снігурівського району сталося підтоплення поверхневими стоками 15 присадибних ділянок.

На ранок 2 липня аварійно-відновлювальні роботи завершено, за винятком с. Садове Снігурівського району, де залишаються підтопленими 5 присадибних ділянок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191