У Сумах меру міста Геннадію Мінаєву співробітники Державтоінспекції виписали штраф на 600 гривень за рух в обласному центрі на автомобілі зі швидкістю 120 км/год.

Штраф був виписаний вчора, 1 липня.

Зокрема, співробітники міської ДАІ на виконання вимог, що містяться в листі заступника прокурора міста, склали на Мінаєва протокол про адміністративне порушення і виписали постанову у справі про адміністративне порушення за проїзд провалу на вулиці Харківській зі швидкістю 120 км/год, повідомляє «УНІАН».

Раніше, 24 червня, мер вирішив провести експеримент, проїхавши по місцю, де просів асфальт на вул. Харківській, зі швидкістю 120 км/год. Саме на цьому місці занесло автомобіль Audi, який влетів у зупинку громадського транспорту. Потім Мінаєв публічно заявив про те, що заради експерименту перевищив швидкість на вул. Харківській, щоб перевірити, чи може провал на дорожньому покритті стати причиною аварії. Тим часом у місті стали говорити про те, що за порушення Правил дорожнього руху мер залишиться безкарним. Також у місцевих ЗМІ з'являлася інформація про те, що Мінаєва нібито немає за що штрафувати, оскільки порушення ПДР на місці ніхто не зафіксував.

Але, незважаючи на те, що співробітники ДАІ не могли скласти протокол на мера за перевищення швидкості через відсутність доказової бази, вчора Мінаєву все таки виписали штраф.

Як повідомляв ForUm, увечері 21 червня в місті Суми іномарка знесла зупинку громадського транспорту разом з магазином, у результаті чого двоє людей загинули і троє отримали травми. На місці аварії відразу зібралося кілька сотень людей, серед яких лунали заклики до самосуду. Водія іномарки сховали в патрульній машині, яку оточили кілька десятків працівників міліції.

Влада Сум вже демонтувала зупинку громадського транспорту, на якій протягом місяця двічі була ДТП з постраждалими та людськими жертвами.

Серед причин даного ДТП називається і стан дорожнього покриття.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336