Верховна Рада України не визначилася зі своїми витратами на 2013 рік, передає кореспондент ForUm'у.

За проект постанови «Про кошторис Верховної Ради на 2013 рік» проголосував всього 221 нардеп.

У свою чергу, спікер парламенту Володимир Рибак запропонував повернути кошторис у профільний комітет на доопрацювання. За таке рішення проголосували 293 народних депутатів.

«Державним бюджетом України затверджено видатки ВР в сумі 935 млн 971 тис. грн. У тому числі по загальному фонду - 849 млн 778 тис. грн, по спеціальному фонду - 876 млн 192 тис. грн», - сказав голова регламентного комітету Володимир Макеєнко.

За його словами, на комітеті кошторис розглядався 17 квітня і був затверджений для рекомендації прийняття Верховною Радою.

Тим часом народний депутат від фракції Партії регіонів Ярослав Сухий висловив свою незадоволеність даним кошторисом. «На проїзд, тобто на наші відрядження, на рік виділено 26 тис. грн. Та ці витрати мінімум обходяться в 80 тис. грн. Давайте виписувати кошторис у реальних цифрах», - сказав він.

Позафракційний нардеп Олег Ляшко обурився тим, що в кошторисі 150 млн грн виділяється на соціальне забезпечення. «Підніміть руку, хто тут стражденний? Ніхто не підняв. Нікому ці гроші не потрібні», - сказав він. На що спікер Володимир Рибак відповів: «Я вам покажу, скільки у мене заяв лежить на матеріальну допомогу. Всі просять: «Дайте по 2 оклади».

Тетяна Григор'єва,


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182