Мінекономрозвитку разом з представниками бізнес-середовища та Комітетом Верховної Ради України з питань підприємництва регуляторної та антимонопольної політики визначилися, яким чином врегулювати ситуацію у внутрішній торгівлі, підготувавши проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання внутрішньої торгівлі».

Нагадаємо, що раніше для вирішення проблем у внутрішній торгівлі планувалося ухвалити окремий Закон «Про внутрішню торгівлю», проте ця ідея тривалий час не знаходила підтримки серед представників бізнесу.

У той же час, Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, виступаючи на засіданні профільного Комітету ВРУ на тему «Внутрішня торгівля та її нормативно-правове забезпечення» зазначив, що проблемні питання організації внутрішньої торгівлі можуть бути вирішені внесенням змін в існуючу нормативну базу.

«Дуже хотілося б у процесі дискусії вийти на спільну позицію всіх трьох груп інтересів - споживачів, виробників, і торговельних мереж про те, яким шляхом краще йти», - сказав Ігор Прасолов.

Він звернув увагу на диспропорції, що склалися у сфері торгівлі, які гальмують розвиток внутрішнього ринку і порушують права та інтереси як покупців, так і виробників, а також продавців.

Ухвалення документа врегулює взаємовідносини між товаровиробниками і представниками сфери внутрішньої торгівлі, дозволить планувати розміщення об'єктів торгівлі та здійснювати їх облік, сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу.

На сьогодні проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання внутрішньої торгівлі» розроблений спільно з Радою підприємців при КМУ, спрямований на узгодження центральним органам виконавчої влади та громадським організаціям.

Проект Закону, пояснювальна записка до нього та аналіз регуляторного впливу розміщені на сайті Мінекономрозвитку в розділі «Обговорення проектів документів» та урядовому сайті «Громадянське суспільство і влада» в розділі «Консультації з громадськістю».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233