Президент Грузії Михайло Саакашвілі призначив президентські вибори на 27 жовтня, заявила прес-спікер глави держави Манана Манджгаладзе.

«Президент Грузії, згідно з Конституцією, прийняв рішення про призначення дати чергових президентських виборів у Грузії. Президент Грузії 1 липня підписав розпорядження, і даний правовий акт вже видано. Відповідно чергові вибори президента пройдуть 27 жовтня 2013 року, це остання неділя жовтня», - сказала Манджгаладзе, повідомляє РІА «Новости».

На даний момент відомі троє кандидатів у президенти: віце-прем'єр Грузії, міністр освіти і науки Георгій Маргвелашвілі від коаліції «Грузинська мрія», лідер «Лейбористської партії» Шалва Нателашвілі, а також екс-спікер парламенту Ніно Бурджанадзе, яку висунула громадська організація «Народні збори».

Відповідно до прийнятих змін до Конституції Грузії, після інавгурації президента, якого оберуть у 2013 році, влада в країні фактично перейде до парламенту й уряду. Нова модель Конституції, прийнята парламентом у 2010 році, передбачає скорочення повноважень Президента і перерозподіл їх між парламентом і урядом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227