Президент України Віктор Янукович вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру», що стосується підприємницької діяльності. Законопроект зареєстрований у парламенті як невідкладний, повідомляє прес-служба Глави держави.

Документ передбачає скасування значної частини дозволів, зокрема у сфері поводження з відходами та агрохімікатами, зберігання зерна, використання водних ресурсів, ввезення радіоелектронних засобів загального користування.

Проектом Закону також передбачено обмежити сферу дії і збільшити термін дії окремих дозволів, встановити можливість здійснення господарської діяльності на підставі подання декларації без отримання документа дозвільного характеру. Такі зміни стосуються дозволів у ветеринарній сфері, викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Крім того, передбачається встановити процедуру, за якою дозвільний орган, що оформляє документ дозвільного характеру, здійснює всі необхідні дії з отримання погоджень, висновків та інших документів, необхідних для його видачі, без залучення підприємства. Підприємці будуть звільнені від обов'язку витрачати час на узгодження з чиновниками документів на здійснення своєї діяльності.

Крім того, тільки суд буде приймати рішення про анулювання документа дозвільного характеру на підставі недостовірних даних, поданих для отримання цього дозволу.

Як наголошується в повідомленні, Президент послідовно проводить політику, спрямовану на усунення надмірного державного регулювання господарської діяльності, усунення бар'єрів у веденні бізнесу. Цей законопроект є наступним кроком у цьому напрямку після підписання Главою держави Закону про обмеження повноважень контролюючих органів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

319