Прокуратура вважає, що інцидент в Ірпені зі знімальною групою СТБ - це перешкоджання журналістській діяльності. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Згідно з повідомленням, після перевірки інформації про інцидент зі знімальною групою телеканалу СТБ прокуратура м. Ірпінь надала вказівку слідчому відділу Ірпінського МВ ГУ МВС України в Київській області, який проводить досудове розслідування, перекваліфікувати кримінальне провадження за ст.296 КК України, тобто хуліганство, на ч.1 .171 КК України, тобто умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Ретельно вивчивши всі зібрані матеріали справи, прокуратура встановила, що достатньо кваліфікуючих ознак саме за статтею «умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Санкція статті передбачає такі покарання - штраф у розмірі до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в місті Ірпінь Київської області між оператором телеканалу СТБ і двома будівельниками стався конфлікт, унаслідок якого була пошкоджена відеокамера репортера.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

774