Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що бачить «величезний прогрес» в Україні щодо виконання взятих нею зобов'язань перед Європейським союзом і умов ЄС для підписання Угоди про асоціацію.

Як сказав Коморовський в інтерв'ю Польському агентству преси (PAP), в Україні відбувається ціла низка законодавчих реформ, зокрема, щодо виборчої системи та прокуратури, а також виразна тенденція до прискорення роботи над тими питаннями, які Євросоюз висував як умову підписання Угоди про асоціацію .

Він також зазначив, що до саміту Євросоюзу «Східне партнерство» у Вільнюсі, який має відбутися в листопаді і під час якого повинні підписати Угоду про асоціацію між ЄС і Україною, ще багато часу, повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадаємо, тиждень тому міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський говорив про перспективи України цілком протилежних нинішнім словами президента. За його словами, в Польщі дуже уважно стежать за розвитком подій у двох сферах - виборчій системі і прокуратурі, і бачать, що «Україна ще не готова до підписання Угоди про асоціацію».

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Завтра до Польщі з візитом має прибути Президент України Віктор Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305