У місті Джалалабад в Афганістані сапери змогли знешкодити терориста-смертника до того, як він встиг привести в дію вибуховий пристрій. Неординарна спецоперація отримала широкого розголосу в західних ЗМІ: небезпечний момент військовий репортер зафіксував на фото.

Телеканал Sky News, який опублікував знімки, порівняв епізод з аналогічною ситуацією в оскароносному фільмі «Повелитель бурі». Втім, на відміну від кіно, цього разу все завершилося успішно.

Афганські солдати затримали потенційного смертника, коли він наблизився до офісу Національного управління безпеки. Терориста зв'язали, однак він весь виявився обплутаним проводами і вибухівкою.

Саперу, який вийшов один на один проти смертника, вдалося роззброїти його, знешкоджуючи детонуючий пристрій. На знімках видно, як він лежить на боці, все ще з бомбою на грудях, а позаду нього знаходяться військові. Незабаром афганця, не знімаючи з нього мотузок, відвезли на допит в кузові пікапа.

Як зазначають журналісти, інцидент стався на тлі візиту в Афганістан прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона. Під час відвідування британської військової бази він закликав талібів відмовитися від насильства і взяти участь у процесі мирних переговорів.

За матеріалами: «Sky news»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178