Рейтинг облігацій Кіпру був знижений міжнародними рейтинговими агентствами Standard&Poors Ratings Services і Fitch, після того як влада країни оголосила про плани замінити облігації загальним обсягом в 1 млрд євро на облігації з більш тривалим терміном погашення.

Мінфін Кіпру в четвер повідомило, що державні облігації з терміном погашення з 2013 року по перший квартал 2016 року будуть замінені на п'ять випусків нових 10-річних облігацій з аналогічною ставкою купона.

Цей крок був необхідною умовою для отримання допомоги від Європейського союзу і Міжнародного валютного фонду.

У S&P зазначають, що такий обмін істотно змінює умови по боргу. «Ми вважаємо, що продовження термінів погашення без адекватної компенсації є обміном на менш сприятливих умовах», - йдеться в повідомленні S&P.

У результаті довгостроковий і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги були знижені з «ССС/С» до «SD» (вибірковий дефолт).

При цьому після завершення обміну ситуація з ліквідністю повинна перестати тиснути на уряд, і рейтинг буде підвищений.

Крім цього, рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг Кіпру в національній валюті «ССС» до «RD» (обмежений дефолт).

Нагадаємо, що в обмін на фінансову допомогу з боку ЄС і МВФ Кіпр прийняв на себе зобов'язання щодо скорочення бюджетного дефіциту і реструктуризації банківської системи.

За матеріалами: «Весті.Економіка»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185