Найбільш слушним часом для підписання угоди про асоціацію між Європейським Союзом і Україною міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс вважає саміт Східного партнерства, який пройде в листопаді у Вільнюсі в рамках головування Литви в Раді ЄС.

«Підписання угоди про асоціацію у Вільнюсі під час саміту Східного партнерства - дуже слушний час, і ЄС готовий до цього кроку. Керівництво України чітко заявило про прагнення зблизити країну з ЄС, тому ми сподіваємося, що прогрес буде досягнутий найближчим часом і угода про асоціацію між Європейським Союзом і Україною буде підписана саме у Вільнюсі», - сказав Лінкявічюс в інтерв'ю РІА «Новости».

Нагадаємо, Україна і ЄС розраховують підписати документ восени поточного року, але для цього Києву необхідно виконати низку вимог, висунутих керівництвом ЄС: продемонструвати прогрес у вирішенні проблеми виборчого правосуддя, продовжити роботу над вдосконаленням виборчого законодавства і прискорити темпи впровадження реформ.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Україна виконає всі необхідні умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226