Президент України Віктор Янукович привітав президента Литовської Республіки Далю Грібаускайте з нагоди початку головування у Раді Європейського Союзу. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Наступне півріччя буде надзвичайно важливим періодом для ЄС як з точки зору внутрішнього розвитку, так і в контексті зміцнення його позицій на міжнародній арені.

Переконаний, що Литва успішно реалізує пріоритети свого головування, спрямовані на забезпечення фінансової та економічної стабільності Європейського Союзу, його енергетичної безпеки, а також на розвиток більш тісної співпраці ЄС з найближчими партнерами», - наголошується у привітанні.

Як зазначає Президент, однією із важливих подій литовського головування стане проведення у листопаді цього року саміту ініціативи «Східне партнерство» у Вільнюсі.

«Очікую, що цей важливий захід у Вільнюсі буде позначено історичною подією на шляху європейської інтеграції України - підписанням Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Враховуючи стратегічний характер українсько-литовського партнерства, сподіваюся на продовження нашої активної взаємодії з усіх питань відносин України та ЄС і на подальше сприяння Литовською Республікою реалізації європейського вибору української держави», - зазначає Янукович.

При цьому він висловив упевненість, що спільними зусиллями наші країни зможуть зробити помітний внесок у розвиток сильної, безпечної і процвітаючої об'єднаної Європи.
«Щиро вдячний Вам особисто, пані Президент, і литовському народові за дружню і послідовну підтримку, яку ми відчуваємо у процесі інтеграції України до Європейського Союзу», - йдеться у привітанні.

Нагадаємо, Литва першою із трьох країн Балтії у понеділок вступає у права головуючої в Раді ЄС.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Україна виконає всі необхідні умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271