Валентина Семенюк-Самсоненко спробує очолити Соціалістичну партію України на найближчому з'їзді, який призначений на 6 липня. Про це повідомило джерело, близьке до СПУ.

«У партії намітилася боротьба за владу. Нинішнього главу Петра Устенка обрали тому, що той пообіцяв фінансування партії, але грошей партійці так і не побачили», - сказало джерело «Взгляду».

Співрозмовник видання припустив, що Семенюк може залучити в партію гроші ініціатора громадського руху «Український Вибір» Віктора Медведчука. «У неї є організація «Союз жінок України «За майбутнє дітей», яка ввійшла до «Українського вибору» Медведчука. Можливо, через цей канал вона і налагодила відносини з Медведчуком», - сказав він.

Разом з тим, джерело не виключило, що до керівництва Соцпартією може повернутися її засновник Олександр Мороз. «Мороз зберігає свій вплив у партії (його офіційна посада у СПУ «лідер партії». - Ред.) І у свої 69 років він не бажає йти на пенсію. Він може повернутися на посаду голови СПУ», - сказав співрозмовник.

Офіційно у партії спростовують інформацію про можливе фінансування СПУ Віктором Медведчуком. «Мені як голові партії нічого невідомо про плани Медведчука. До сьогоднішнього дня жодних пропозицій від нього мені не надходило», - заявив глава СПУ Петро Устенко.

Разом з тим він підтвердив участь громадської організації Валентини Семенюк-Самсоненко в «Українському виборі», але в СПУ не роблять з цього трагедії. «Це її особиста справа», - сказав Устенко.

Сама Семенюк-Самсоненко категорично заперечує, що вона має намір очолити СПУ. «На з'їзді розглядати кадрове питання навіть не планується», - заявила вона.

Вона визнала, що фінансування партії перебуває у не найкращому стані. «Коли партія була при владі - це було нескладне питання. Зараз у нас прийнято рішення про обов'язкові членські внески. Це правильне рішення, це покаже, хто і навіщо йшов у партію», - сказала політик.

При цьому Семенюк-Самсоненко стверджує, що їй «нічого не відомо» про можливе фінансування партії Віктором Медведчуком, хоча стверджує, що працювати з ним «дуже приємно». «Ми («Союз жінок України «За майбутнє дітей») підписали з Медведчуком угоду про співпрацю і працюємо разом. З ним дуже приємно працювати. Він дуже багато допомагає громадським організаціям», - розповіла політик.

Нагадаємо, що Валентина Семенюк-Самсоненко неодноразово висувалася на посаду голови СПУ. Востаннє - у червні 2012 року.

Тоді вона програла вибори першому заступнику голови СПУ з організаційно-кадрової роботи, організації виборчого процесу та його ресурсного забезпечення Петру Устенку.

За нього проголосували 267 делегатів, у той час як за Семенюк - 70. Підтримати кандидатуру Устенка запропонував колишній глава партії Олександр Мороз.

На той момент вона обіймала посаду першого заступника голови СПУ з питань координації та взаємодії з громадськими організаціями та економічних питань. Сьогодні вона рядовий член політради СПУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228