В Україні можливі територіальні конфлікти. Про це він в інтерв'ю газеті «Комерсант-Украина» заявив міністр оборони Павло Лебедєв.

«За оцінками експертів, у найближчі сім років територіальній цілісності України ніщо не загрожує. Проте можливі територіальні конфлікти, продиктовані економічними мотивами. Втім, мені не хотілося б називати конкретні держави, здатні розв'язати такий конфлікт», - заявив він.

За словами Лебедєва, Міністерство оборони, РНБО, Президент як верховний головнокомандувач уважно відстежують геополітичну ситуацію, у якій перебуває наша країна.

«Ми також користуємося напрацюваннями науково-дослідних інститутів. Ми розуміємо, у якому оточенні перебуваємо. З одного боку - країни НАТО, а з іншого - ядерна держава Росія. Виходячи з цих оцінок, було прийнято рішення, що чисельність армії повинна становити 122 тис. людей», - зазначив він.

«Зараз вона становить 182 тис. осіб, із яких 70 тис. чоловік служать у бойових частинах і 115 тис. - у частинах забезпечення. У 2017 році чисельність армії становитиме 122 тис. осіб, із яких 65 тис. будуть служити у бойових частинах», - підкреслив міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів затвердив державну програму реформування армії, розраховану на 2013-2017 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259