Житель міста Білопілля Сумської області, 37-річний Ігор Кальченко, проїхав на велосипеді від східного до західного кордону України за 109 годин, встановивши тим самим відповідний рекорд. Про це повідомили у прес-службі ПАТ «Сумське НВО імені Фрунзе».

Кальченко виїхав у понеділок, 24 червня, від кордону з Росією у Луганській області. Далі - через всю Україну до кордону з Угорщиною за 109 годину і 9 хв. Загальна дистанція від села Ізварине Луганської області до міста Чоп Закарпатської області склала 1810 км. Чистий час у дорозі - 69 год, решту часу було витрачено на сон і харчування.

Ігор планував встигнути за 90 годин, однак несприятливі погодні умови - дощ і зустрічний вітер - перешкодили це зробити. Тим не менше, це тепер офіційно зареєстрований рекорд України. Весь час за дорогою стежили представники Національного реєстру рекордів України, повідомляє «УНІАН».

Кальченко - не професійний спортсмен: за фахом він зубний технік, а працює котельником на Сумському НПО імені Фрунзе. Але ось вже 10 років добирається на роботу на велосипеді - з Білопілля до Сум і назад, долаючи 100 кілометрів на день. Раніше Ігор двічі перемагав у добовому марафоні «Боярка 24» (2011-2012 роки), займав друге місце у «Броварських дюнах» і «Нічному марафоні», а також проїхав із Сум до Сімферополя - 800 км за 36 год.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259