Легендарний американський велогонщик Ленс Армстронг, позбавлений усіх титулів за вживання допінгу, заявив в інтерв'ю газеті Le Monde, що виграти престижну багатоденку «Тур де Франс» без застосування заборонених препаратів просто неможливо.

«Виграти «Тур де Франс» без допінгу неможливо, - каже Армстронг. - Ця гонка є справжнім випробуванням на міцність, а вирішальне значення відіграє обсяг споживаного кисню. Звичайно, комусь приємно викреслити моє ім'я зі списку переможців «Туру» в період з 1999 по 2005 рік. Проте ж гонка проходила, тому у неї повинен бути переможець. Хто це? Ніхто так і не зважився взяти на себе цю роль».

За його словами, поки глава Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) Пет Макуейд залишається на своєму посту, допінг не зникне, повідомляє «NEWSru.com».

«Пет Макуейд може говорити все, що завгодно. Після історії зі мною його кредит на боротьбу з допінгом досяг нереальних розмірів. Однак поки він залишається при владі, нічого не зміниться. UCI не зацікавлений в тому, щоб розповісти людям правду, оскільки вона багатьох кидає у стан шоку. Тому особисто я завжди боявся поліцейських і митного контролю, а не тестів на допінг», - сказав Армстронг.

Зазначимо, що у вересні 2013 року відбудуться вибори нового глави UCI.

Як раніше повідомляв ForUm, американський велогонщик Ленс Армстронг під час інтерв'ю з американською телеведучою Опрою Вінфрі зізнався у вживанні допінгу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

375