Влада потерпілого від повеней і зсувів північного індійського штату Уттаракханд заявила, що близько 3 тисяч людей вважаються зниклими безвісти, а за даними Національного управління у боротьбі з надзвичайними ситуаціями, зниклих приблизно 350, повідомляє телеканал Zee News.

Сильні зливи 14-17 червня призвели до розливу кількох річок, зсувів і повеней. Наразі виявлено тіла 822 загиблих. Як і раніше, блокованими через розмив доріг і обвалення мостів залишаються близько 1,8 тисячі осіб. До п'ятниці евакуйовані всі паломники із району храму Кедарнат, який найбільше постраждав від стихії. У четвер біля храму почалася масова кремація загиблих.

У рятувальній операції було задіяно 55 вертольотів. Евакуйовано близько 90 тисяч людей. ВПС Індії здійснили понад 1,8 тисячі вильотів. У вівторок в умовах негоди розбився вертоліт Мі-17В-5 ВПС Індії, який брав участь у рятувальній операції, загинули 20 людей, повідомляє РІА «Новости».

У п'ятницю в Уттаракханд з інспекцією прибув головнокомандувач армії Індії генерал Бікрам Сінгх.

Влада побоюється поширення хвороб. Повідомлялося, що розлив річки Ямуна може спровокувати у неблагополучних районах Делі епідемію малярії та денге, а також кишкові інфекції. Так, за тиждень було госпіталізовано близько 120 осіб, зазначає газета Times of India.

Надзвичайна ситуація в Уттаракханді призвела до загострення внутрішньополітичної риторики в Індії на тлі наближення намічених на 2014 рік парламентських виборів. Головна опозиційна партія «Бхаратія Джаната Парті» (БДП) звинуватила правлячий Індійський національний конгрес (ІНК) у прагненні отримати політичну вигоду з лиха. Так, БДП розкритикувала візит в Уттаракханд, який відбувся раніше цього тижня, віце-президента ІНК Рахул Ганді - глава МВС Сушілкумар Шинде закликав високопоставлених політиків утриматися від візитів у зону лиха, оскільки це, на його думку, заважає рятувальним роботам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248