Прокуратура Солом'янського району Києва відкрила кримінальне провадження за фактом халатності посадових осіб контролюючих органів, які узгодили застосування вогненебезпечного утеплювача багатоповерхівки на вул. Вадима Гетьмана, 1-б, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Прокурорською перевіркою встановлено, що у 2007 році представником Управління державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві погоджено утеплення й облицювання фасаду будівлі на вулиці Вадима Гетьмана, 1-б. Дане рішення було також погоджено органами пожежної безпеки МНС України.У 2009 житловий будинок на вул. В. Гетьмана, 1-б був введений в експлуатацію. Посадові особи органів контролю підписали акт готовності багатоповерхівки.

«Враховуючи, що однією з можливих причин пожеж, що сталися у травні поточного року і в червні минулого року в зазначеній багатоповерхівці, є застосування при будівництві вогненебезпечного утеплювача будинку, в діях зазначених контролерів вбачаються ознаки кримінального злочину. Кримінальне провадження розпочато за ч.1 ст. 367 КК України «Службова недбалість», - зазначили в прокуратурі.

Як раніше повідомляв ForUm, за фактом пожежі в багатоповерхівці на вулиці В. Гетьмана, 1-б у Києві відкрито кримінальне провадження. Відомості про пожежу внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньої правової кваліфікації за ч.1 ст.275 КК України - «Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд».

Нагадаємо, 30 травня поточного року о 21.40 сталося загоряння в 25-поверховому житловому будинку на вул. Вадима Гетьмана, 1-б.

За попередньою інформацією, пожежа виникла внаслідок загоряння утеплювача зовнішньої стіни на другому поверсі. Вогнем пошкоджено близько 800 кв.м облицювання фасаду на 18 поверхах.

Під час ліквідації пожежі з будинку, який частково заселений, евакуювали близько 50 мешканців з 20 квартир.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146