Тіла альпіністів Ігоря Свергуна, Бадаві Кашаєва і Дмитра Коняєва, які загинули внаслідок нападу бойовиків на табір іноземних туристів у північному Кашмірі, доставлять до Харкова у ніч на п'ятницю, 28 червня, повідомив президент Федерації альпінізму і скелелазіння Харківської області Геннадій Копєйка.

«Літак з тілами всіх загиблих альпіністів, у тому числі і харків'ян, вже вилетів з Ісламабаду. Він летить за маршрутом Ісламабад - Словаччина - Литва - Москва - Харків. Орієнтовний час прибуття до Харкова - година ночі, хоча можуть бути затримки», - повідомив Копєйка.

За його словами, цим же рейсом з Пакистану повертаються і харківські альпіністи Олександр Заколодний і Данило Ясенюк, які вижили, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Копєйка повідомив, що панахида і похорони загиблих плануються в неділю, 30 червня.

«Панахида пройде в БК міліції, орієнтовно об 11.00. Потім похорон на 13-му міському цвинтарі», - сказав Копєйка.

Як повідомляв ForUm, у ніч з 22 на 23 червня група озброєних людей напала на табір альпіністів біля підніжжя гори Нангапарбат у пакистанській області Гілгіт-Балтистан. Було вбито 10 іноземців, серед яких - громадяни України, Литви, а також туристи з Непалу, Китаю. Відповідальність за цю вилазку взяв на себе рух пакистанських талібів «Техрік-і-талібан Пакистан».

Як повідомив президент Федерації альпінізму і скелелазіння Харківської області Геннадій Копєйка, троє загиблих українців - харків'яни, які у складі міжнародної групи збиралися вийти на гору Нангапарбат. Міжнародна експедиція стартувала на початку червня. Очолював групу майстер спорту міжнародного класу Ігор Свергун.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203