Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов вважає, що перед тим як приймати рішення про заміну кінських каштанів каштанами «Бріоті» на Хрещатику, необхідно порадитися з фахівцями та громадськістю.

Про це він сказав сьогодні журналістам.
 
«Потрібно радитися щодо цього питання (пересадка каштанів на вул. Хрещатик-Ред). Ці каштани, які висаджені зараз, - якісні. Тут лише питання, що це не той сорт. Потрібно подумати і порадитися з фахівцями та з громадськістю. В принципі, якщо вони нормально прижилися, і фахівці вважатимуть, що дерева надалі будуть проростати... Є питання, і я відповіді на нього сьогодні не знаю», - сказав Попов, повідомляє «УНІАН».
 
Він додав, що влітку пересаджувати дерева не будуть, оскільки в такому випадку загинуть і нові саджанці, і ті, що вже висаджені.
 
Голова КМДА також зазначив, що це питання залишається в правовому полі. «Зараз прокуратура і міліція розслідують, чи є кримінальна частина, зловживання в цьому плані. Наскільки я знаю, вони активно цим займаються. Я сподіваюся найближчим часом отримати якісь результати, які дадуть нам фундамент для подальших наших дій. Я хочу дочекатися офіційних розслідувань для того, щоб на їх основі робити висновки. Все решта - це домисли і чутки», - сказав він.
 
Попов також відмовився коментувати позицію італійської сторони з цього питання.
Як повідомляв ForUm, 17 травня прокуратура Києва почала перевірку щодо закупівлі столичними чиновниками каштанів сорту «Бріоті».

Прокуратура встановила факти розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму майже 1 млн грн. при закупівлі каштанів сорту «Бріоті» столичними чиновниками.

Нагадаємо, тимчасова контрольна комісія Київради з питання перевірки факту висадки на вул. Хрещатик каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських Бріоті вважає, що Олександр Попов повинен був видати розпорядження з проведення службового розслідування щодо перевірки ситуації, і вимагає покарати винних.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144