Робота Моніторингової місії Європарламенту є надзвичайно важливою для знаходження компромісу і підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні під час зустрічі із співголовами Моніторингової місії Європарламенту - колишнім президентом Республіки Польща Олександром Кваснєвським та екс-президентом Європарламенту Петом Коксом, повідомляє урядовий портал.

«На заключному етапі робота Вашої Місії стає надзвичайно важливою, оскільки саме на неї покладається надія на знаходження компромісного рішення», - сказав Азаров.

Він додав, що на 16-му засіданні Групи високого політичного рівня Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС, яке пройшло 24-25 червня в Люксембурзі, відмічалася велика роль Моніторингової місії.

Нагадаємо, наприкінці травня місія Кокса-Кваснєвського вже перебувала в Україні.

У травні 2012 року президент Європарламенту Мартін Шульц і прем'єр-міністр України Микола Азаров домовилися про створення спеціальної моніторингової місії Європарламенту під керівництвом Кокса та Кваснєвського щодо спостереження за розглядом справ екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і колишнього керівника МВС Юрія Луценка.

Місія Європарламенту працює з червня 2012 року.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174