Росії необхідно розробити національний план щодо боротьби з відмиванням грошей. Про це заявив президент РФ Володимир Путін на зустрічі з главою Росфінмоніторингу Юрієм Чіханчіним.
«Після зміцнення нормативно-правової бази, про яку ви теж сказали, нам потрібно буде так само як це зроблено в інших країнах, у багатьох країнах, принаймні, підготувати свій національний план щодо боротьби з відмиванням грошей, боротьби з ухиленням від сплати податків, щодо деофшоризації - з розумінням того, хто є кінцевим бенефіціаром тієї чи іншої компанії», - сказав Путін.

Він доручив Росфінмоніторингу взяти активну участь у розробці плану та звернув увагу на необхідність вибудувати роботу з Центральним банком з урахуванням того, що на його основі будуватиметься мегарегулятор всіх фінансових питань в країні, повідомляє РІА «Новости».
Зі свого боку Чіханчін повідомив, що під час головування Росії в ФАТФ (міжнародна організація по боротьбі з відмиванням грошей) з 1 липня в рамках реалізації прийнятого закону про протидію фінансовим незаконним операціям необхідно прийняти ще два укази президента, більше 20 постанов уряду та понад 20 внутрішньовідомчих документів.

Крім ухвалення нормативних актів глава відомства звернув увагу на важливість розвитку фінансових операцій в електронному вигляді, що дозволило б скоротити оборот готівкової валюти. «Але тут потрібно враховувати, що і злочинний світ не байдикує: він активно використовує електронні гаманці, «Яндекс-гроші», і ми повинні виробити з усіма міністерствами і відомствами нові заходи, нові підходи», - сказав Чіханчін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326