Учора, 26 червня, внаслідок підвищення рівня води в ставку села Великі Чорнокінці Чортківського району Тернопільської області виникла загроза підтоплення житлових будинків, повідомляє прес-служба Управління ДСНС в області.
 
Комісією районної адміністрації та оперативною групою РВ УДСНС в області проведено обстеження гідроспоруди озера, в ході якого виявлено вимоїну біля водовипуску в земляному насипу і часткове руйнування корпусу колодязя водовипуску, що і спричинило розмивання земляної греблі.
 

У зону підтоплення потрапляють два житлові будинки в селі Великі Чорнокінці та присадибні ділянки біля струмка, що тече від ставка. Жителі даних будинків попереджені про можливість підтоплення і необхідність евакуації у разі руйнування водовипуску.


Крім того, в селі Винятинці Заліщицького району внаслідок підвищення рівня води в річці Храмова виникло підтоплення господарської будівлі і загроза підтоплення одного житлового будинку.
 

Виїздом на місце події оперативної групи Заліщицького РВ УДСНС надана допомога з виносу домашнього начиння на горище. Станом на 05.00 27 червня рівень води стабілізувався і почав спадати.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280