Серйозні покращення в сфері зайнятості населення в Києві можна очікувати протягом найближчих кількох років. Таку думку висловив голова Київміськдержадміністрації Олександр Попов.

«У столиці проблема безробіття не стоїть так гостро, як в інших регіонах. За результатами минулого року в місті зафіксовано безробіття на рівні 5,5%, що менше, ніж у будь-якому іншому регіоні країни. Проте, навіть такий рівень ми вважаємо неприйнятним. Сьогодні Київ активізував діалог з роботодавцями, профспілками, вищими навчальними закладами. Мета одна - максимально використовувати можливості нового закону про зайнятість, прийнятого в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента, і забезпечити нинішніх випускників першим робочим місцем», - зазначив Олександр Попов.

За словами керівника міста, держава створила хороші умови для подолання безробіття, проте очікувати негайних результатів від дії закону про зайнятість не варто. «По-перше, ми повинні об'єктивно розуміти, що зростання числа робочих місць стримується через світову економічну кризу. І навіть серйозні стимули, які держава пропонує роботодавцям за прийом на роботу випускників, не здатні поки кардинально переломити ситуацію. По-друге, новий закон з розряду «довго запрягаємо, але швидко їдемо», націлений на перспективу. Максимальну віддачу наші зусилля почнуть давати тоді, коли зі стін вузів вийдуть перші випускники, замовлення на навчання яких сформували роботодавці. Ось тоді і Київ, і країну очікує дійсно серйозний ривок у подоланні проблеми зайнятості, в тому числі зайнятості молоді», - зазначив Олександр Попов.

Нагадаємо, у вівторок, 25 червня, у Києві відбувся круглий стіл, на якому міська влада, роботодавці, представники профспілок обговорили питання працевлаштування молоді та надання випускникам вузів першого робочого місця. За результатами круглого столу прийнято рішення розглянути роботодавцям можливість надання першого робочого місця випускникам вузів. За кожне таке місце, згідно із Законом про зайнятість, роботодавець щомісяця отримуватиме компенсацію витрат у розмірі єдиного соціального внеску протягом одного року з Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Закон «Про зайнятість населення», затверджений у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, набув чинності 1 січня 2013 року.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200